Helsingin elokuvateatterit

Artikkeli

Helsinki on myös Suomen elokuvapääkaupunki

Tältä sivulta löydät kaikki Helsingissä toiminnassa olevat elokuvateatterit. Jos kiinnostuit, voit lukea Helsingin elokuvateattereiden historiasta ja perehtyä aiemmin toiminnassa olleisiin teattereihin täällä.

BioRex Lasipalatsi

Mannerheimintie 22-24, 00100 Helsinki

Ma-to Suljettu, pe-su Lippukassa avataan puoli tuntia (30 min) ennen päivän ensimmäistä näytöstä. Teatteri sulkee ovensa heti päivän viimeisen näytöksen alettua.

Puh. 075 756 1293, https://biorex.fi/

Helsingin sydämessä Lasipalatsin tiloissa toimiva elokuvateatteri avattiin yleisölle 4. helmikuuta 1936, joten se on yksi Helsingin vanhimmista teattereista. 

Avaamisensa aikoihin teatteri oli Helsingin toiseksi suurin.  Bio Rex Cinemas Oy on vastannut elokuvateatterin toiminnasta aina vuodesta 2004 alkaen, ja sen tiloissa järjestetään esimerkiksi Helsinki Film Festival ja DocPoint

​Kaikissa BioRexin elokuvateattereissa toimii myös BioRexin Senioribio jokaisen kuukauden ensimmäisenä keskiviikkona noin klo 15.00 (arkipyhät voivat aiheuttaa muutoksia aikatauluihin).

BioRex Kulttuurikasarmi

Narinkka 2, 00100 Helsinki

Ma-pe klo 12 alkaen, la-su klo 10 alkaen. Ovet sulkeutuvat viimeisen näytöksen alettua. 

Puh. 075 756 1275, https://biorex.fi/, https://www.kulttuurikasarmi.fi/

Lasipalatsin kainalosta löytyy myös toinen BioRex-elokuvateatteri sekä muuta elämää kuten konsertteja, tapahtumia ja ruokatarjontaa.

Tapahtumapaikka sijaitsee Turun Kasarmin vanhassa talousrakennuksessa, joka toimi aiemmin myös Helsingin linja-autoasemana. 1830-luvulla valmistunut rakennus on kasarmikokonaisuuden ainoa, joka selvisi ehjin nahoin vuoden 1918 kansalaissodasta. 

Kulttuurikasarmin BioRexistä löytyy kolme ylellistä elokuvasalia ja sen ympäristöstä paljon puuhaa kaikenlaisesta kulttuurista kiinnostuneille. 

Kulttuurikasarmin BioRexin yhteydessä toimii lisäksi Pieni elokuvakerho. Elokuvakerho oli toiminnassa alunperin vuoteen 2009 asti, ja se herätettiin uudelleen henkiin vuonna 2023. 

BioRex REDI

Kauppakeskus REDI, Hermannin rantatie 5, 00580 Helsinki

Ma-pe klo 14.00 alkaen, la-su klo 11.30 alkaen. Sulkee ovensa heti päivän viimeisen näytöksen alettua.

Puh. 075 756 1291, https://biorex.fi/, https://www.redi.fi/

BioRex REDI sijaitsee Kauppakeskus Redin 3. kerroksessa Helsingin Kalasatamassa. Teatterissa on yhteensä viisi salia ja runsaasti elokuvatarjontaa. 

Teatteri on remontoitu vuoden 2022 keväällä, ja kaksi saleista on PLUS-saleja, joissa asiakkaat voivat esimerkiksi nauttia pieniä ruoka-annoksia ja juomia esitysten aikana.

BioRex Tripla

Kauppakeskus Mall of Tripla, Fredikanterassi 1, 00520 Helsinki

Ma-pe klo 12-21, la-su klo 12-21

Puh. 075 756 1273,  https://biorex.fi/, https://malloftripla.fi/

BioRex Triplassa on kuusi elokuvasalia, ja se toimii kauppakeskus Mall of Triplan viidennessä kerroksessa Helsingin Pasilassa. 

Elokuvateatteri uudistettiin vuoden 2021 aikana. Sinne saapuminen on helppoa sekä julkisilla että omalla autolla. 

Finnkino Itis

Kauppakeskus Itis, Itäkatu 1-7, 00930 Helsinki

Ke-su: 12:00, ma-ti 14:00

asiakaspalvelu@finnkino.fi, https://www.finnkino.fi/teatterit/itis, https://itis.fi/

Finnkinon toimipiste Helsingin Itäkeskuksessa kauppakeskus Itiksen tiloissa avattiin vuonna 2018. Teatterista löytyy myös yhteensä yhdeksän salia, mukaan lukien Suomen ensimmäinen IMAX®-sali sekä kaksi LUXE premium-salia. 

IMAX®-salin vetonaulana on paitsi loistava kuvan- ja äänenlaatu, myös suurempi, kaareva valkokangas, joka tekee elokuvakokemuksesta entistä mukaansatempaavamman. 

Elokuvateatterin yhteydestä löytyy myös baari, josta voi ostaa esimerkiksi juomista sekä pientä naposteltavaa. 

Finnkino Kinopalatsi

Kaisaniemenkatu 2, 00100 Helsinki

Ma-su 12:30

asiakaspalvelu@finnkino.fi, https://www.finnkino.fi/teatterit/kinopalatsi-helsinki

Helsingin ydinkeskustassa sijaitseva Kinopalatsi avattiin vuonna 1998, ja se oli aikoinaan Suomen ensimmäinen multiplex-teatteri. Teatterista löytyy yhteensä kymmenen elokuvasalia. 

Finnkinon Kinopalatsi ei ole silti ensimmäinen tiloissa toiminut teatteri. Siellä toimi vuodesta 1939 alkaen Metropol, jonka nimi muuttui vuosien saatossa vielä muutamaan otteeseen. 

Nykypäivänä Kinopalatsin aula on myös kiintoisa kohde, sillä se on hiljattain restauroitu lähelle alkuperäistä ulkoasuaan. Elokuvateatterin tarjonta on laajaa ja monipuolista.

Finnkino Maxim

Kluuvikatu 1, 00100 Helsinki

Ma-pe 16:30, la-su 14:00

asiakaspalvelu@finnkino.fi, https://www.finnkino.fi/teatterit/maxim

Legendaarinen elokuvateatteri Maxim Helsingin Kluuvikadulla on Suomen vanhin elokuvateatteri — se on toiminut yhtäjaksoisesti samassa osoitteessa jo vuodesta 1909. Maxim remontoitiin vuonna 2018. 

Alkuperäisessä elokuvateatterissa oli yksi sali, mutta 70-luvulla huonoon kuntoon päätynyt rakennus purettiin ja sen tilalle rakennettiin uusi, kaksisalinen teatteri. Nykyäänkin Maximissa toimii kaksi salia.

Maximissa voi elokuvakokemuksen yhteydessä nauttia pieniä ruoka-annoksia, joiden suunnittelusta ja valmistuksesta vastaa naapurissa jo vuodesta 1891 toiminut Fazer Cafe

Finnkino Tennispalatsi

Salomonkatu 15, 00100 Helsinki

Ma-su 10:00

asiakaspalvelu@finnkino.fi, https://www.finnkino.fi/teatterit/tennispalatsi

Helsingin Kampissa kauppakeskuksen kupeessa sijaitseva Tennispalatsi on kulttuurin ja vapaa-ajan keskus, josta löytyy elokuvateatterin lisäksi esimerkiksi HAM-taidemuseo ja muuta puuhaa. 

Elokuvateatteri avasi ovensa helmikuussa 1999. Finnkino Tennispalatsi oli maailman ensimmäinen elokuvateatteri, jonka kaikista saleista löytyi THX- ja SDDS-standardien mukainen varustus. 

Kolmikerroksisesta teatterista löytyy  iSense-sali Scape 185-neliöisine valkokankaineen, ja teatteriin avattiin vuoden 2023 aikana kolme uutta LUXE-salia, joista löytyvät säädettävät lepotuolit ja sivupöydät. 

Kino Engel

Sofiankatu 4, 00170 Helsinki

Lippukassa avataan 30 min ennen päivän ensimmäistä näytöstä ja suljetaan viimeisen näytöksen alettua.

Puh. 0201555801 , https://kinoengel.fi/

Europa Cinemas –verkostoon kuuluva Kino Engel on yksi Helsingin legendaarisimmista kortteliteattereista Senaatintorin kupeessa, Café Engelin vieressä. Toiminnasta vastaa riippumaton maahantuontiyritys Cinema Mondo

Tunnelmallisessa Kino Engelissä on kaksi elokuvasalia, jotka ovat toiminnassa ympäri vuoden sekä kesäisin kesäkinon ulkoilmanäytöksiä teatterin sisäpihalla. 

Kino Helios (Malmitalo)

Ala-Malmin tori 1, 00700 Helsinki

Ma-to 8-20, pe 8-18, la 10-16

Puh. 09 310 80831, https://www.malmitalo.fi/

Pohjois-Helsingin Malmilla sijaitseva kulttuuritalo Malmitalo järjestää myös elokuvanäytöksiä, ja se on ollut toiminnassa jo vuodesta 1994 alkaen. 

Helioksen valikoimaan kuuluvat sekä kotimaiset että ulkomaiset huippuelokuvat, sekä toki myös klassikot. Näytöksiä järjestetään keskiviikkoisin, perjantaisin ja lauantaisin kello 15 ja 18. Lisäksi kuukausittain järjestetään ilmaisia elokuvanäytöksiä. 

Lippuja voi ostaa osoitteesta https://www.lippu.fi/artist/kino-helios/

Kino K13

Katajanokanlaituri 11 A,  00160 Helsinki

Puh. 096220300, kinok13@ses.fi, https://www.ses.fi/kinok13/

Suomen elokuvasäätiön tukema elokuvateatteri Kino K13 “palvelee elokuva-alan ammattilaisia ja juhlistaa elokuvateatterikulttuuria tarjoamalla monipuolisesti elokuvanäytöksiä”. 

Teatterissa järjestetään yleisönäytöksiä kerran kuussa, ja lisäksi teatteri on tarvittaessa vuokrattavissa sekä yleisö- että yksityisnäytöksiä varten.  

Tunnelmallinen vanha makasiinirakennus Helsingin Katajanokalla tarjoaa upeat puitteet elokuvaelämyksille. Aulassa toimii lisäksi tilauksesta kinokahvila. 

Kino Kulttuurimylly

Jauhokuja 3 A1/C 00920 Helsinki

https://www.kulttuurimylly.com/kinokulttuurimylly

Itä-Helsingin Kulttuurimyllystä löytyy pieni art house -elokuvateatteri, jossa voi nauttia erilaisista elokuvanäytöksistä Liikuntamyllyn alakerrassa. 

Kulttuurimyllyn elokuvateatterissa järjestetään myös viikoittain Seniorikino, jossa on tarjolla maksuttomia näytöksiä eläkeläisille. 

Kulttuurimyllyn ohjelmisto täydentyy joka viikko uusilla elokuvilla. Lisäksi tiloista löytyy kahvio, josta voi napata mukaan myös leffaherkkuja. 

Kino Kuutamo (Kanneltalo)

Kanneltalo, Klaneettitie 5, 00420 Helsinki

Puh. 040 1603726, https://www.kanneltalo.fi/

Kannelmäen juna-aseman lähellä sijaitseva Kanneltalo on teatteri- ja konserttitalo, jossa voi kokea kaikenlaista kulttuuria, myös ilmaisia elokuvanäytöksiä. 

Kanneltalon erilaisten elokuvasarjojen aikataulut löytyvät tapahtumakalenterista. Kino Kuutamon elokuvat keskittyvät kausittain yhden teeman ympärille.

Useimmiten näytöksiä edeltää elokuva-aiheinen luento, jota voi seurata ennen elokuvan alkua. 

Kino Regina

Keskustakirjasto Oodi, Töölönlahdenkatu 4, 00100 Helsinki

Ti-su näytösaikojen mukaan

Puh. 0404553380, kavi@kavi.fi, https://kinoregina.fi/

Keskustakirjasto Oodi on itsessään Helsingin hienoimpia nähtävyyksiä, mutta elokuvaharrastajille sieltä löytyy lisäksi myös teatterihelmi Kino Regina. 

Reginan toiminnasta vastaa Kansallinen audiovisuaalinen instituutti, jonka tavoitteena on elokuvahistorian ja elokuvakulttuurin monipuolinen esitteleminen. Tästä syystä Reginan ohjelmisto onkin hyvin kattava, ja teatterissa esitetään kaikkea klassikoista vaihtoehtoelokuviin. 

Elokuvaharrastajat varmasti innostuvat myös Kino Reginan hyvin varustellusta konehuoneesta, jonka edistynyt teknologia mahdollistaa kaikenlaisten elokuvien esittämisen. Reginassa elokuvien ystävät pääsevät katsomaan myös esimerkiksi 70-millisiä ja cinemascope-elokuvia. 

Korjaamo Kino

Töölönkatu 51 B, 00250 Helsinki

Avoinna ainoastaan lauantaisin julkisille näytöksille. Satunnaisia päivänäytöksiä viikolla. kino@korjaamo.fi, https://www.korjaamo.fi

Kulttuuritehdas Korjaamon oma elokuvateatteri on toiminut helsinkiläisten ilona vanhassa raitiovaunuhallissa vuodesta 2016. Korjaamon elokuvateatterin salissa on 120 paikkaa ja hehkeät punaiset tuolit luomassa tunnelmaa vanhanajan elokuvateatterista. 

Elokuvateatterin vieressä toimivan Korjaamon ravintolan ruokia voi myös viedä eväinä Kinon puolelle. Silloin tällöin teatterissa järjestetään myös K18-anniskelunäytöksiä. 

Kulttuuritehdas Korjaamolla järjestetään paljon muitakin tapahtumia, kuten konsertteja ja muita yleisötapahtumia. Lisäksi siellä on esimerkiksi ruokatarjontaa, johon kannattaa tutustua leffakäynnin ohessa. 

Cinema Orion

Eerikinkatu 15, 00100 Helsinki.

Teatteri avataan 45 min. ennen päivän ensimmäistä näytöstä. Näytösajat ovat nähtävillä etusivulla.

Puh. 0504757572, info@cinemaorion.fi, https://cinemaorion.fi/

Legendaarinen elokuvateatteri Orion on yksi Helsingin vanhimmista ja tunnetuimmista elokuvateattereista, josta löytyy jokaiselle jotakin. Art deco -rakennus valmistui vuonna 1928, ja sen tunnetuimpia elementtejä ovat aulan uljaat pylväät sekä elokuvasalin orkesterimonttu, josta säestettiin mykkäelokuvia aikanaan. 

Cinema Orionin salin erikoisuutena ovat paitsi mukavat tuolit, myös penkkien messinkilaatat, joissa lukee tunnettujen elokuvantekijöiden nimiä. 

Cinema Orionia pyörittää Elävän kuvan keskus ELKE ry. Uuden elokuvaviikon ohjelmisto julkaistaan viikoittain ja liput tulevat myyntiin tiistaisin klo 10.

Riviera Kallio

Harjukatu 2, 00500 Helsinki

Ma-to klo 16–22, pe-la klo 16–23

Puh. 0503314508, https://www.rivieracinemas.fi/

Vuonna 2016 Harjukadulle perustettu Riviera Kallio on trendikkään Kallion kuuluisin ja tunnelmallisin elokuvateatteri, jonka yhteydessä toimii myös viihtyisä cocktailbaari ja kesäisin ihana terassi. 

Kallion Rivierassa on yksi elokuvasali, jossa esitetään sekä elokuvauutuuksia että klassikoita. Salin voi myös varata yksityiskäyttöön. 

Rivieran konseptiin kuuluu sekä baarin juomatarjoilu että myös herkuttelu ravintolan pienillä ruoka-annoksilla elokuvan aikana. Pienet kynttilälyhdyt pöydillä luovat saliin utuisen tunnelman, jonka rikkoo vain elokuvan taika. 

Riviera Punavuori

Telakkakatu 7, 00150 Helsinki

Ma-to klo 16–22, pe-la klo 16–23

Puh. 0504717772, https://www.rivieracinemas.fi/

Merikortteliin vuonna 2022 avattu Riviera Punavuori on Kallion Rivieran kaksoissisar. Tutun cocktailbaarin lisäksi Punavuoren Rivierassa on kaksi elokuvasalia. 

Samaan tyyliin kuin Kallion Rivierassa, on Punavuoren elokuvateatterissa myös tarjolla erilaisia pieniä naposteltavia sekä maittavia virvokkeita elokuvan kylkeen nautittaviksi. 

Myös Punavuoren Rivierassa voi järjestää yksityistilaisuuksia, ja siellä järjestetään silloin tällöin myös esimerkiksi elokuvateemaisia brunsseja ja muita tapahtumia. Rivieran slogan “Syö, juo, katso elokuvia” kuvaa kokemusta täydellisesti. 

Cinema Vuotalo

Mosaiikkitori 2, 00980 Helsinki

vuotalo.info@hel.fi, https://www.vuotalo.fi/fi/elokuvat

Itähelsinkiläisten oma pikkukino löytyy Vuosaaren Vuotalosta, jossa elokuvateatteritoiminta on pyörinyt vuodesta 2016 yhteistyössä StoryHill Oy:n kanssa. 

Vuotalossa voi katsoa sekä uutuuselokuvia että esimerkiksi oopperan ja teatterin livetaltiointeja. Tarjontaan kuuluu jotain kaikenikäisille: Skidikino, Alakoulukino ja Yläkoulukino opettavat eri ikäisille lapsille elokuvataiteesta ikätason mukaan. 

Tutustu ihmeelliseen itään elokuvan kautta ja käväise Cinema Vuotalossa!

WHS Teatteri Union

Siltavuorenranta 18, 00170 Helsinki

Puh. 0401530054, liput@teatteriunion.fi, https://teatteriunion.fi/

WHS Teatteri Union on WHS-ryhmän ylläpitämä näyttämö. Teatterin ohjelmistoon kuuluvat elokuvien lisäksi myös esimerkiksi visuaaliset teatteri- ja sirkusesitykset sekä erilaiset poikkitaiteelliset performanssit. 

Teatteri toimii 1924 rakennetussa elokuvateatteritilassa Helsingin Kruununhaassa. Teatteri tekee yhteistyötä monenlaisten festivaalien ja kulttuuritapahtumien kanssa, ja siellä järjestetään esimerkiksi vierailuesityksiä ja muunlaisia tapahtumia, sekä toki myös perinteisiä elokuvanäytöksiä. 

Teatterin läheisyydessä toimii myös galleriatila Unika, joka tuo ihmisten nähtäville erilaisia erikoisia esineitä ja kokemuksellisia teoksia.